Duresta

Duresta al 25 jaar thuis bij De Residentie


Als liefhebbers van ‘Engels klassiek’ hebben wij al 25 jaar een zwak voor Duresta meubelen. Het begon al in ons allereerste winkeltje in het centrum van Nijmegen, waar we ons de koning te rijk voelden met één grote Hornblower sofa, één andere Duresta bank en twee Duresta fauteuils. Klanten die advies vroegen voor een inrichting in klassieke Engelse stijl namen we toen nog vaak mee naar Viool Traditions in Eemnes. Daar kon je de Duresta collectie bewonderen in een prachtige showroom. Deze showroom van Viool is nu nog steeds dé inspiratiebron voor onze eigen stijlvolle toonkamers, waar we onze Duresta modellen op een zo gevarieerd mogelijke manier presenteren.

Duresta Barrington
Duresta Barrington
Duresta Kensington
Duresta Kensington
Duresta Selkirk
Duresta Selkirk
Duresta Kensington
Duresta Kensington
Duresta Beresford
Duresta Beresford
Duresta George
Duresta George

Ambachtelijk vervaardigde Duresta meubels

Tijdens ons eerste bezoek aan de Duresta fabriek in Long Eaton in Engeland, nu zo’n 25 jaar geleden, waren we enorm onder de indruk van het vakmanschap waarmee elk meubelstuk met de hand vervaardigd wordt. Dat begint met het verzagen van dikke blokken beukenhout en esdoorn uit Noord-Amerika, als basis voor de typische rompen van de iconische modellen. Tijdens het met klassieke verbindingen koppelen van de verschillende onderdelen zie je voor je ogen het lijnenspel van een traditionele Duresta bank verrijzen. Nog een stuk en… hé, dat wordt een Trafalgar!Duresta kwaliteit tot in de puntjes

Dan volgt het zitgedeelte met metalen springveren en de bekleding in verschillende lagen, met de hand geknipt en perfect op patroon samengenaaid, klaar voor de stoffeerafdeling. Hier komt al het prachtige vakwerk samen. Patronen die tot in de puntjes doorlopen van de romp in de zitkussens en weer door in de rugkussens. Dit hele proces is werkelijk schitterend om te zien. En je begrijpt ook meteen waarom Duresta behoort tot de top van de Engelse zitmeubelmakers.

duresta meubelen vervaardigd met exclusieve stoffen
Duresta fauteuil vakmanschap
Duresta Hornblower
Duresta Hornblower
Duresta Kubla Khan
Duresta Kubla Khan

Duresta meubelen in ontwikkeling

Duresta en de Residentie hebben de laatste decennia gelijke tred gehouden in hun ontwikkeling en stijl. In de jaren negentig verkochten we vooral traditionele Engelse modellen met ronde armen, een diepe zachte zit en gedraaide poten met messing wieltjes. Modellen geïnspireerd op het interieur van Engelse kasten en landhuizen, met klassieke namen als Waldorf, Ruskin, Trafalgar, Belverdere en Lansdowne. Natuurlijk bestaan deze klassieke meubelen nog steeds. Ze hebben echter gezelschap gekregen van de ‘Duresta International Collection’, met nieuwe modellen als de Coco, de Antibes, de Soho, de Stratus en de Haywood. Het is niet meer dan logisch dat wij als dealer - met een collectie die nog steeds voor een groot gedeelte uit Duresta bestaat - mee zijn veranderd naar een mix waarin moderne lijnen en stoffen een mooi contrast vormen met de klassieke Engelse traditie.


De toekomst van Duresta

Een bank of fauteuil van ons favoriete merk gaat meerdere generaties lang mee. Toch is het mooi te zien dat ook zo’n eerbiedwaardig klassiek merk zich weet aan te passen aan de moderne tijd. De meubels blijven een klassieke uitstraling behouden, maar de fabriek is inmiddels sterk gemoderniseerd. Voor een deel hebben computers het werk overgenomen, bijvoorbeeld voor het tekenen en snijden van de stoffen. Toch is een belangrijk deel van het aloude handwerk onveranderd. Elk meubelstuk krijgt de aandacht en ambachtelijke liefde die deze meubelmaker zo bijzonder maakt.

Duresta Trafalgar
Duresta Trafalgar
Duresta Lansdowne
Duresta Lansdowne
Duresta Belvedere
Duresta Belvedere

Duresta bank bezitten?


Wilt u eens proefzitten op meubels van Duresta of overweegt u al een aanschaf? Dan bent u van harte welkom in onze showroom. Als u vooraf een afspraak maakt, maken wij graag tijd voor u vrij om u alles te vertellen over ons favoriete meubelmerk.


instagram

bekijk onze instagram voor meer inspiratie


Bent u op zoek naar inspiratie voor uw volgende interieurproject? Bekijk dan onze Instagram-pagina voor stijlvolle wooninrichting. Als de grootste Duresta dealer van Nederland hebben wij alles in huis om uw droomwoning te realiseren. Klik op de link om ons te volgen en geïnspireerd te raken!


Duresta Hermitage
Duresta Hermitage
Duresta Emma
Duresta Emma


DURESTA IN DE SHOWROOM ÉN ONLINE

U merkt, we zijn reuze trots dat wij inmiddels de grootste Duresta-dealer van Nederland zijn. Toen we net begonnen, moesten we onze klanten meenemen naar de showroom van de importeur om een groter assortiment te bekijken. Nu hebben we zelf grote toonzalen, met een complete collectie modellen. En als u een specifiek patroon of een speciale kleur niet in ons assortiment aantreft, dan kijken we graag samen online naar de supermoderne, interactieveDurestawebsite, waar we elke bank of zetel in alle beschikbare stoffen kunnen configureren.


Duresta Manolo
Duresta Manolo
Duresta Waldorf
Duresta Waldorf
Duresta Lorenzo
Duresta Lorenzo
Kensington sofa
Kensington sofa
Duresta Hornblower
Duresta Hornblower
Duresta Ruskin
Duresta Ruskin
Duresta Belvedere
Duresta Belvedere
Duresta Trafalgar
Duresta Trafalgar