over de residentie

van bloemen tot klassiek wonen


Uit passie voor mooie dingen en het creëren van bijzondere interieurs is de Residentie klassiek wonen in de afgelopen 25 jaar gegroeid tot dat wat het nu is. Geboren als zoon van een bloemisten familie begon ik, Mathieu de Man, ruim 25 jaar geleden mijn eerste bloemenwinkel, maar had altijd al die drang om meer te doen en me te bemoeien met het gehele plaatje van het interieur. Samen met mijn partner Bart Dingemans die dezelfde passie deelt startten we De Residentie klassiek wonen in een kleine winkel in het centrum van Nijmegen. Door het gebrek aan ruimte zijn we in 2005 verhuisd naar ons huidige pand in Bemmel, waar we het naastgelegen grote pand van de buren er bij betrokken en daardoor ruim 700 vierkante meter totaal tot onze beschikking kregen. Na 25 jaar is de collectie helemaal uitgekristalliseerd en hebben we besloten deze uit te breiden met een waanzinnig mooie eigentijds-klassieke collectie: De Residentie International Collection. Deze collectie presenteren we in het voormalige Cafe 'Het Hertenkamp'.

onze werkwijze

hoe wij werken


In de loop van tijd is er een werkwijze ontstaan die heel prettig werkt voor zowel onze opdrachtgevers als voor ons zelf. Wanneer u bij u bezoek aan onze showroom enthousiast word over de collectie en er verder mee wilt in uw eigen interieur, maar niet precies weet welke stap nu eerst te zetten, dan komen wij vanzelf in beeld.

op afspraak
Geheel vrijblijvend maken we met u een afspraak om te komen kijken waar en wat er moet gaan gebeuren. Deze ontmoeting op locatie is voor ons een belangrijke stap in het proces omdat wij u als mogelijke opdrachtgever treffen in de ruimte waarin u zich thuis moet voelen.


ontwerp voor uw interieur
Na dit bezoek gaan we met de genomen maten en beelden van de bestaande ruimte en meubels aan de slag. We maken met de hand een aantal ontwerpen voor u. In deze ontwerpen proberen we te verrassen met opstellingen en materiaalkeuzes waar u wellicht zelf nooit aan gedacht zou hebben. 


presentatie in onze showroom
Voor de presentatie van de plannen voor uw interieur nodigen wij u vervolgens weer uit in onze showroom. Naast deze plannen zullen ook de stoffen en materialen in onze stoffenkamer aan u worden gepresenteerd, waarna we samen met u zullen komen tot de juiste keuze die uiteindelijk door uzelf wordt gemaakt. Deze manier van werken zorgt ervoor dat alle keuzes die gemaakt worden de juiste keuzes zijn.


Tot spoedig ziens!