beneden leeuwen I

royale vrijstaande woning


De bewoners van deze woning komen bij ons op het moment dat ze getekend hebben voor de koop hiervan. Deze royale vrijstaande woning uit begin jaren tachtig heeft veel kenmerken uit deze tijd, zoals veel schoonmetselwerk en veel bruin houtwerk (bruine trap met leuning, bruine deuren en kozijnen, bruine plafonds en ga zo maar door). Samen met de nieuwe eigenaars zijn we verantwoordelijk geweest voor het resultaat dat u nu ziet. Al het bruine houtwerk is in hoogglans wit geschilderd en de wanden zijn allemaal strak gestukadoord zodat er een neutrale basis ontstond om vanuit te werken. Er is gekozen om per ruimte een kleur en sfeer te kiezen zodat je telkens opnieuw wordt verrast.

hal en slaapkamers

sterke combinaties


Doordat de royale hal in rood met zwart is uitgevoerd, is een indrukwekkende entree ontstaan. Sterke elementen zijn de combinatie van vloerbedekking traploper en vloerkleed in de kleur intense black van Brintons, het rode behang van Cole & Son en de zwart met rood velours opgenomen gordijnen. De slaapkamer heeft veel weg van een boudoir met rijke patronen en stoffen van Zimmer & Rhode en Zoffany gecombineerd in goud- en roodtinten. In de woonkeuken is de sfeer gezellig in cottagestijl met geborduurde gordijnen en behang van Zoffany. De eetkamer is formeel te noemen. Aangekleed in goud en zwart met een tapijt van Brintons, een streepbehang van Cole & Son, glanzende zwart-gouden overgordijnen opgenomen door dikke koorden in kleur en afgemaakt met een mooie kroonluchter boven de eetkamertafel.

woonkamer

warmte en gezelligheid


Warmte en gezelligheid is het effect van de kleuren rood en goudgeel die zijn gebruikt in de woonkamer. De blikvanger is de Manolo-bank van Duresta uit Engeland in een geel- rode klassieke stof van Jim Dickens tegen een heel bijzonder en subtiel behang van Zoffany. De opgenomen gordijnen van Zimmer & Rhode zorgen samen met het statesman rust rode vloerkleed van Brintons carpets voor een intieme sfeer. De verlichting is uiteindelijk een heel belangrijk deel van een interieur en werd ook hier per ruimte geheel in stijl en naar behoefte ingevuld.