Eindhoven

verbouwing Monumentale stadsvilla​​​​​​​


Op weg terug van haar zoon vanuit Wageningen naar huis in Eindhoven besloot mevrouw een bezoek te brengen aan onze showroom in Bemmel. Naar eerder onze website te hebben gevonden was ze aangenaam verrast door het kleurrijke klassieke aanbod van de Residentie. Haar eerste bezoek aan de showroom maakte haar nog enthousiaster dan ze al was, waardoor ze besloot ruim een jaar later terug te keren naar Bemmel. Eindelijk was de vergunning voor het verbouwing van de aangekochte monumentale stadsvilla rond. Werkelijk alles werd onder handen genomen. Van het souterrain tot aan het dak, alle vloeren werden vervangen voor betonnen vloeren met vloer/plafondverwarming en koeling. Zo werden ook alle originele ornamenten van de stucplafonds afgegoten en opnieuw aangebracht. Daarnaast kwam er een compleet nieuw moderne vleugel aan de achterzijde van het huis, waarin een woonkeuken met terras, een parkeergarage en een wijnkelder werden gecreeërd. 
Indeling

klassiek pand met in elke ruimte een duidelijk eigen karakterToen de bouw in volle gang was, kwam er zicht op een einddatum. Toen hebben wij samen met deze mensen aan de hand van hun wensen plannen gemaakt voor iedere ruimte in dit gebouw. Zoals gebruikelijk in klassieke panden heeft iedere ruimte een duidelijk eigen karakter gekregen in kleur en stijl, geheel uiteenlopend zodat je in ieder vertrek steeds verrast en geprikkeld wordt.  De wijnkelder, zonder daglicht, heeft de sfeer van een franse nachtclub waar het sfeervol toeven is. In het soutterrain bevindt zich de speelkamer waar de warm aangeklede wanden en het geruite tapijt je een knus gevoel geven. Het originele trappenhuis met de prachtig gerestaureerde eikenhouten trap is de spil van het huis en is uitgevoerd in zacht groene tinten met afwisselende gordijnene en behang op iedere verdieping. In de TV kamer, de formele woonkamer en de eetkamer zijn de kleuren ontstaan door bestaande kroonluchters met hun prachtig gekleurde kristallen. Behang, gordijnen en stoffering zijn per ruimte zorgvuldig samengesteld, zodat op een bepaalde manier iedere ruimte ten opzichte van elkaar, straalt in zijn pracht. Doorlopend van de eetkamer naar de moderne woonkeuken kom je terecht in een hele andere wereld, waar de basis ultra modern is maar de inrichting toch zijn aansluiting vindt bij het klassieke huis door de warme kleuren die hier gebruikt zijn.Inrichting

mix van stijlen maar een harmonie van kleuren


Ook op de 1e en 2e verdieping waar de slaapkamers en badkamers zich bevinden is deze manier van inrichten consequent doorgevoerd. Zo zijn steeds de slaapkamers en de badkamer op een bijzonde manieren met elkaar verbonden. Met vaak een mix van stijlen maar een harmonie van kleuren. Zo zie je iedere keer weer dat er in een interieur eigenlijk bijna alles mogelijk is, zolang je er maar voor zorgt dat de kleuren blijven kloppen!