elst I

inrichting voor een unieke villa


Een bouwtekening was onze eerste kennismaking met deze unieke villa. Ter oriëntatie voor de inrichting bezocht Esmeralda onze showroom en raakte enthousiast. Na onze werkwijze te hebben aangegeven, volgden vele afspraken. Samen met echtgenoot Robert kwam ze de plannen die ruimte voor ruimte gemaakt werden, doornemen en bepalen. Het basisidee voor deze klassieke woning was om iedere ruimte duidelijk in een geheel eigen sfeer in te richten.

gezelligheid

warme en behaaglijke sfeer


Een gegeven was de klassieke bar in de kelder. Met het klassiek geruite tapijt van Brintons is de sfeer meteen gezet en ontstaat de ambiance van een originele Engelse pub. De woonkamer met zithoek van Duresta rond de openhaard, was eigenlijk in combinatie met een eetkamerset aan de achterkant gepland. Deze set zou wellicht nooit gebruikt gaan worden in combinatie met de prachtige, naastgelegen, landelijke woonkeuken. Vanwege het schitterende ochtendlicht en het zicht op de tuin hebben we bedacht om er een lekker royale, extra zit te maken die er niet alleen prachtig uitziet, maar ook nog eens met regelmaat wordt gebruikt. De woonkamer is warm en behaaglijk ingericht in rood- en goudtinten.

afwisseling

vele sferen in een woning


Kijk verder in huis en zie hoe iedere ruimte steeds weer in een andere sfeer is omgetoverd. Vanuit de statige hal, met stijlvolle zwarte elementen zoals behang, vloerkleed en loper, kom je via de corridor met een spectaculaire behangwand en gouden console met zwarte vaaslampen in de landelijke keuken met stoere, eiken eetkamertafel met leren stoelen en gezellige, gebloemde Zoffany-gordijnen en blinds. Vanuit de keuken, de spil van het huis, kom je in de vrolijke kinderkamer en de study van Robert, zodat wanneer hij thuis werkt, hij toch bij zijn dames betrokken blijft. De hele familie slaapt op de verdieping waar ook de ouderslaapkamer in Engelse groen-, crème- en wittinten helemaal in stijl is afgemaakt.