Haalderen I

Italië en engeland ineen


De eigenaren van dit huis hebben gekozen voor een agrarische omgeving zonder het gevoel te hebben op een boerderij te wonen. De van oorsprong boerenknecht-woning is vanaf de jaren tachtig door de vorige eigenaar uitgebouwd en in de afgelopen 10 jaar door de huidige eigenaren helemaal naar eigen wens aangepast. Met als favoriete vakantie bestemming Italië hebben ze het huis van buiten een zoveel mogelijk zonnig Italiaans karakter gegeven. En als echte liefhebbers van de Engelse stijl is het interieur na een recente verbouwing helemaal aangepast. 


Woonkeuken

am classic en iksel


Het laatste boerenelement - de opkamer - verdween en werd de verbinding tussen de woonkamer en keuken met een groot raam tot de vloer. Door deze ingreep werd de sombere keuken - maatwerk van AM Classic - op het oosten een zonnige ruimte met een overvloed aan zonlicht. Door een exotisch panorama van ’Iksel’ toe te passen wordt deze zonnige sfeer nog eens benadrukt en verbind het de woonkamer en de keuken naadloos met elkaar. 

duresta

hornblower en pagode


Door de krachtige stoffering op de Duresta banken Hornblower en Pagode is de keuze voor de vloer gevallen op een prachtig rood klassiek Iers tapijt van Ulster. In de houten meubels, het behang en de verlichting is er steeds gekozen voor bijzondere en krachtige stijlen en materialen zodat het eindresultaat ondanks de diversiteit toch een eenheid uitstraalt die de eigenaren de rust en ruimte geven waar ze naar zochten.