Hilligersberg I

Zorgvilla Huize Ten Donk


Nadat Vera de website van ‘De Residentie’ bekeken had en daar de sfeer proefde die ze zocht voor de nieuw te bouwen zorgvilla ‘Huize Ten Donk’ te Rotterdam, besloot ze een afspraak te maken voor een bezoek aan de showroom. Als directrice van ‘Huize ten Donk’ was het aan Vera om de keuzes te maken voor de geheel nieuw in te richten zorgvilla. De doelstelling was om een luxe omgeving te creëren voor de toekomstige bewoners, die tevens knus en huiselijk zou overkomen.

een duidelijk plan

voor iedere ruimte


Direct na Vera’s eerste bezoek aan ‘De Residentie’ in Bemmel begon de samenwerking. Voor iedere ruimte is op advies stap voor stap een plan gemaakt en een bijzonder plaatje bedacht. Steeds weer een ander sfeer voor steeds weer een ander vertrek. Zo komt men via een imposante entree in de royale hal. Deze hal heeft een prachtige marmeren vloer en de wanden zijn in bijzonder streepbehang van Sanderson. Aan de rechterhand bevindt zich het directiekantoor. De kantoorinrichting bestaat hier onder andere uit een prachtig partnerdesk op een visgraat eikenhouten vloer en op de wand een zwaar klassiek Morris & Co behang. Zo heeft ook de herenkamer aan de overkant van de hal een krachtig karakter. Met het geruite Bintons tapijt en behangpanelen met een damask patroon van Zoffany is de sfeer direct besloten.

vergaderen

aan een ovalen tafel


Aan de grote ovale vergadertafel van de collectie Globe Wernicke is het mogelijk samen te vergaderen of alleen in alle rust de krant te lezen. Aan de achterkant van het pand bevinden zich de eetkamer en de woonkamer, die zich door grote glas-in-lood schuifdeuren laten scheiden. Om deze twee grote ruimtes een huiselijke sfeer te geven, is er met warme kleuren gewerkt. Van oud blauw met zacht geel in de eetkamer gaan ze over naar een toevoeging van deze combinatie met rode tinten in de woonkamer.

comfort

in diverse uitvoeringen


De eetkamerstoelen en diverse meubelen in de woonkamer zijn van het Italiaanse merk Selva. Selva is gespecialiseerd in de projectinrichting, met name hotelinrichting. In de woonkamer is gekozen voor heel divers zitcomfort. Dit begint met actief zitten op stoelen van Finkeldei, een stevige bank van Gorissen tot een wat zachtere zit in Engelse stoelen van Wade. Het hele huis is aangekleed met prachtige opgenomen gordijnen in stoffen van Zimmer en Rhode, verlichting van Mariner, zijde bloemen arrangementen en prachtige inlijstingen aan de muren. Zo is er na een samenwerking van bijna een jaar een prachtige zorgvilla neergezet met een luxe, knusse en huiselijke sfeer, waar de bewoners en medewerkers met veel plezier verblijven!