Luxe huiselijkheid

in nieuwe zorgvilla


Augustus vorig jaar opende zorgvilla Huize ten Donk in Hillegersberg haar deuren. De villa biedt in een kleinschalige en huiselijke omgeving zorg aan senioren. Vera Vrolijk was als directeur verantwoordelijk voor het interieur van de gemeenschappelijke ruimtes. "Met Huize ten Donk hebben wij een luxe omgeving gecreeerd, die tevens knus en huiselijk voelt. Het is het thuis van de bewoners. De privewooneenheden zijn door henzelf ingericht, de gemeenschappelijke ruimtes door De Residentie en mijzelf." Voor de inrichting van de woon- en eetkamer en bibliotheek op de begane grond en de hal op de etages, had Vera een budget en stijl in gedachte. "Ik wist wat ik wel en niet wilde. Absoluut niet de combinatie bordeauxrood met licht hout, zoals je in veel zorginstellingen ziet."


gordijnen van Zimmer en Rhode

Vera zocht en vond op internet de website van De Residentie en voelde: "Dit is wat ik zoek!" Ze vertelde de eigenaren Mathieu en Bart wat het project omvatte en beide heren gingen die uitdaging graag aan. "Ze organiseerden een presentatie in de winkel waar ze een selectie meubels en behang- en stoffencollecties toonden." Besloten werd het huis te stofferen met gordijnen van Zimmer en Rhode. In de hal zijn de wanden voorzien van een bijzonder streepbehang van Sanderson. De zuilen met daarop vazen met zijdebloemen zorgen voor een warm welkom. "De bibliotheek heeft een krachtig maar niet te zakelijk karakter. Het is een ruimte waar ook gezellig koffie kan worden gedronken. Aan de ovale vergadertafel van Globe Wernicke kan men vergaderen of rustig de krant lezen." Met het geruite Bintons tapijt en behangpanelen met damastpatroon van Zoffany is de sfeer besloten.
Aan de overzijde ligt het directiekantoor. "Die sluit perfect aan bij de overige inrichting. Er ligt een eikenhouten visgraatvloer en ik heb een prachtig partnerdesk, ingelegd met leer, luxe gordijnen en een klassiek behang. Het is een werkplek die huiselijkheid uitstraalt."

vergadertafel van Globe Wernicke

Op de begane grond worden de eet- en woonkamer door glas-in-lood schuifdeuren gescheiden. Hier zorgen de warme kleuren voor huiselijkheid. Oudblauw met zachtgeel in de eetkamer met een toevoeging van rode tinten in de woonkamer. De zuilen met daarop vazen met zijdebloemen zorgen voor een warm welkom. "De bibliotheek heeft een krachtig maar niet te zakelijk karakter. Het is een ruimte waar ook gezellig koffie kan worden gedronken. Aan de ovalen vergadertafel van Globe Wernicke kan men vergaderen of rustig de krant lezen." Met het geruite Bintons tapijt en behangpanelen met damastpatroon van Zoffany is de sfeer besloten. Aan de overzijde ligt het directiekantoor. "Die sluit perfect aan bij de overige inrichting. Er ligt een eikenhouten visgraatvloer en ik heb een prachtig partnerdesk, ingelegd met leer, luxe gordijnen en een klassiek behang. Het is een werkplek die huiselijkheid uitstraalt."

stoelen van Finkeldei en een bank van Gorissen

In de woonkamer staat een mix van meubels. Actief zitten kan op stoelen van Finkeldei en een stevige bank van Gorissen. Een zachtere zit bieden stoelen van Wade. "Onze eerste bewoner vond direct zijn plek bij de haard. Zijn kinderen dachten dat vader veel in zijn eigen woonkamer zou zijn, maar de gemeenschappelijke kamer, vooral de bank, is zijn favoriete plek. Op de tweede verdieping siert blauw behang de wanden. Hetzelfde behang als op de eerste verdieping, maar daar in een goudkleurige uitvoering. "Het is afwisselender en voor de bewoners, die soms wat vergeetachtig worden, een mooie houvast als zij niet meer weten op welke verdieping ze wonen." Iedereen is ontzettend enthousiast over het klassieke interieur. "We krijgen vaak complimenten. Senioren houden meestal van klassiek, maar er zijn ook mensen die van modern houden. Ook zij vinden het mooi en voelen zich hier thuis. Het is knap dat De Residentie dat gevoel voor beide stijlgroepen heeft gerealiseerd. Het was echt een feest om dit project op deze manier met De Residentie aan te gaan!"
​​​​​​​